Page 13 - Eurographics delicious recipes
P. 13
Ice Cream Flavors
Saveurs de crème glacée - Sabores de helado - Eissorten
Ingrid’s Strawberry Ice Cream
Ingredients (at room temperature) Directions
• 1 ¼ lb strawberries roughly chopped Place strawberries into a bowl with 2 tablespoons
and hulled. If you wish, set aside of superfine sugar and leave them to infuse
with flavour. Pour the milk and cream into a
some sliced strawberries for garnish heavy-based saucepan, and add the vanilla
• ¾ cup superfine sugar bean. Bring mix nearly to the boil, take it off
(plus 2 tablespoons) the heat and leave to infuse for 20 minutes.
• 2 cups whole milk Whisk the egg yolks and the 175g / ¾ cup sugar.
• 2 cups heavy cream Remove the vanilla bean and pour, whisking the
while, the warm liquid over the yolks. Put the pan
• 1 vanilla bean back on the heat with the cream, milk, egg and sugar
• 10 large egg yolks mixture and stir the custard until it thickens. Leave
• 2 tablespoons lemon juice bowl to cool. Puree the strawberries in a processor,
• Waffer cups for serving (optional) and when the custard is cool fold in the lemon juice and
• Ice-cream maker or plastic strawberry puree. Freeze the ice cream in an ice-cream maker, or in a plastic container in the freezer. If you
do the latter you should give it a good beating every hour for 3 hours as it freezes by hand or in the processor.
container This gets rid of any ice crystals that form and that make the ice cream crunchy rather than smooth.
Crème glacée aux fraises Helado de Fresas Erdbeereis
Ingrédients •1 ¼ livre de fraises coupées et Ingredientes • ½ kg. de fresas congeladas o Zutaten • 500g geputzte und halbierte Erdbeeren -
équeutées - reéservez quelques tranches de fraises pour frescas, sin el centro y cortadas. Si lo desea, separe nach Wunsch ein paar in Scheiben geschnittene
garnir - si desiré • ¾ de t. de sucre fin • 2 t. de lait algunas fresas para decorar • ¾ t. azúcar ultra-fina (más Erdbeeren zum Garnieren zur Seite legen. • 150g
entier • 2 t. de crème à fouetter • 1 gousse de vanille 2 cda.) • 2 t. leche entera • 2 t. crema entera feinen Zucker • 475 ml Vollmilch • 475 ml Schlag-
• 10 gros jaunes d'oeufs • 2 c. à soupe de citron • 1 vaina de vainilla • 10 yemas de huevos grandes sahne • 1 Vanilleschote • 10 Eigelb • 30 ml
• des coupes de glace gaufré - si desiré une sorbetière • 2 cda. jugo de limón • Vasitos de barquillo (op.) Zitronensaft • Eiswaffeln (nach Wunsch)
ou un contenant en plastique • Máquina para hacer helado o un contenedor de plástico • Eismaschine oder Plastikcontainer
Préparation Laissez reposer les fraises avec 2 c. à Preparación Coloque las fresas en un bol con las Zubereitung Erdbeeren mit 20g feinem Zucker in
table de sucre dans un bol. Versez le lait et la crème à 2 cdas. de azúcar superfino y déjelas tomar sabor. einer Schüssel ziehen lassen. Milch und Schlagsahne in
fouetter dans une casserole et ajoutez la gousse de Vierta la leche y la crema en una olla y añada la vaina einen Topf gießen und Vanilleschote dazugeben.
vanille. Amenez presque à ébullition, retirez la casserole de vainilla. Justo antes de que hierva, retire la olla y Mischung fast zum Kochen bringen, vom Ofen nehmen
du feu et laissez infuser 20 minutes. Battez les jaunes deje enfriar por 20 minutos. Bata las yemas de huevo y und 20 Minuten ziehen lassen. Die Eigelb und den
d'oeufs et ¾ tasse de sucre. Retirez la gousse de vanille los ¾ de taza de azúcar. Retire la vaina de la mezcla de restlichen Zucker schlagen. Die Vanilleschote rausnehmen
et versez le liquide chaud dans le mélange de jaunes leche y vierta el líquido sobre las yemas. Vuelva a und die warme Milchmischung in die Eigelbmischung
d'oeufs. Retourner la casserole sur le feu, chauffez et colocar la mezcla al fuego y revuelva hasta que espesa. gießen. Mischung wieder auf dem Ofen aufwärmen und
mélangez jusqu'à ce que le mélange épaississe. Laissez Retire y deje enfriar. Licue las fresas, y cuando la rühren bis sie verdickt. Schüssel kühlen lassen. Erdbeeren
refroidir. Réduisez les fraises en purée et ajoutez la mezcla de yema y leche esté fría, incorporela junto con pürieren und sobald die Eigelbmischung abgekühlt ist mit
crème refroidie; mélangez doucement ensemble avec le el jugo de limón. Lleve el helado al congelador en una Zitronensaft unterheben. Das Eis in einer Eismaschine
jus de citron. Congelez la crème glacée dans une máquina para hacer helado o en un contenedor de oder in einem Plastikcontainer gefrieren. Beim Plastikcon-
sorbetière ou dans un contenant en plastique. Si vous plástico. Si lo coloca en un contenedor de plástico debe tainer die folgenden drei Stunden jede Stunde die
utilisez un contenant, battez le mélange à chaque heure batirlo cada hora por 3 hs., esto evita la formación de Eismischung schlagen während sie gefriert. Es verhindert,
pour les trois premières heures de congélation. Cela cristales. daß sich Eiskristalle bilden.
évitera la formation de cristaux de glace.